محل تبلیغات شما

 

هشدار درباره تغییرات اقلیمی در آستانه کنفرانس مادرید

تهران-ایرنا- در آستانه برگزاری کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان‌ملل،گرم‌شدن فزاینده کره زمین زنگ هشدار را برای جامعه جهانی به صدا درآورده است.

کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل(COP۲۵) از روز دوشنبه ۱۱ آذر (دوم دسامبر) در شهر مادرید پایتخت اسپانیا برگزار می شود.

این اجلاس تنها دو ماه بعد از برگزاری اجلاس اقدام آب وهوایی در مقر سازمان ملل در نیویورک برپا می شود.

تغییرات آب وهوایی  در حال رخ دادن است و تاکنون جهان ۱.۱ درجه سانتی گراد نسبت به آغاز انقلاب صنعتی گرم تر شده و تاثیرات بسزایی را در جهان و زندگی مردم داشته است. اگر رویه کنونی ادامه پیدا کند دمای جهان ممکن است در قرن حاضر افزایشی ۳.۴ تا ۳.۹ درجه سانتی گراد داشته باشد که تاثیرات مخرب آب و هوایی گسترده ای خواهد داشت.

اجلاس مادرید چه تفاوتی با اجلاس نیویورک خواهد داشت؟

اجلاس اقدام آب وهوایی که شهریور ماه (سپتامبر) برگزار شد ابتکار عمل دبیرکل سازمان ملل با هدف جلب توجه جامعه بین  المللی به ضرورت توجه به تغییرات آب و هوایی و بکار بستن اقداماتی برای بازگرداندن روند تغییرات آب و هوایی به عقب بود. کنفرانس آب و هوایی مادرید به منظور اطمینان از اجرای کنوانسیون تغییرات آب وهوایی و توافق آب وهوایی پاریس ۲۰۱۵ برگزار می شود.

چرا مسائل آب وهوایی توجه سازمان ملل را به خود جلب کرده است؟

شواهد بیشتری تاثیرات تغییرات آب وهوایی را نشان می دهد. علم نشان می دهد که انتشار گازهای آلاینده افزایش یافته است. بر اساس گزارش بولتن گازهای گلخانه ای سازمان جهانی هواشناسی سطح انتشار گازهای گلخانه ای در اتمسفر رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است. ادامه این روند بدین معنا خواهد بود که نسل های آینده با افزایش تاثیرات آب وهوایی از جمله افزایش دما، وخامت بیشتر اوضاع آب وهوایی، افزایش سطح دریاها و تخریب ایستم دریایی و زمینی مواجه خواهد شد.  

برنامه محیط زیست سازمان ملل هشدار داد که برای تحقق اهداف مورد توافق درباره نگه داشتن حفظ دمای زمین به میزان ۱.۵ درجه سانتیگراد، دانشمندان بر این توافق هستند که احتمال این امر روز به روز کمتر می شود.

دستاورد اجلاس اقدام آب و هوایی نیویورک

این اجلاس سکوی پرشی در آستانه ضرب الاجل تعیین شده در توافق پاریس بود که توجه جهان  را به ضرورت مسائل آب و هوایی و نیاز فوری به افزایش اقدامات در این زمینه جلب کرد.

بیش از هفتاد کشور متعهد شده اند تا سال ۲۰۵۰ انتشار کربنی را به صفر برسانند. بیش از ۱۰۰ کشور از جمله چند تا از بزرگترین شهرهای جهان در این زمینه ابراز  تعهد کرده اند. کشورهایی از پاکستان و گواتمالا گرفته تا کلمیبا، نیجریه، نیوزلند تا باربادوس وعده داده اند بیش از ۱۱ میلیارد درخت بکارند.

این در حالی است که بیش از ۱۰۰ نفر از رهبران بخش های خصوصی متعهد شده اند که روند اقتصاد سبز را تسریع بخشند.

اجلاس آینده تغییرات اقلیمی چه اهمیتی دارد؟

از آنجایی که چارچوب پیمان‌نامهٔ سازمان ملل در تغییر اقلیم» محدودیت های غیراام آوری را برای انتشار گازهای گلخانه ای کشورها تعیین کرده و سازکاری اجباری در این زمینه وجود ندارد در توافق پاریس که ذیل چارچوب پیمان نامه سازمان ملل در تغییر اقلیم در سال ۲۰۱۵ تصویب شد همه کشورها متعهد شدند تلاش ها برای جلوگیری از گرم شدن کره زمین به میزان ۱.۵ درجه بالاتر از دمای قبل از صنعتی شدن و افزایش تامین مالی اقدامات آب و هوایی را افزایش دهند.

نشست مادرید آخرین نشست کنفرانس تغییرات اب و هوایی است که قبل از ورود به سال ۲۰۲۰ برگزار می شود  و در آن بسیاری از کشورها باید طرح های جدید آب و هوایی خود  را ارائه دهند. در میان بسیاری از مسائلی که در این زمینه باید به آنها پرداخته شود مساله تامین مالی اقدامات آب و هوایی در سراسر جهان  است.

تاکنون اقدامات چندانی برای تحقق سه هدف مقابله با تغییرات آب وهوایی انجام نشده است. این اهداف عبارتند از: کاهش ۴۵ درصدی انتشار گازهای کربنی تا سال ۲۰۳۰، دستیابی به  هدف به صفر رساندن انتشار دی اکسید کربن تا سال ۲۰۵۰ و تثبیت افزایش دمای جهانی در ۱.۵ درجه سانتیگراد  تا پایان قرن.

با توجه به این که فرصت چندانی وجود ندارد جهان نمی تواند دیگر وقت را هدر دهد و از این رو لازم است به توافقات جسورانه، قاطعانه و جاه طلبانه در مسیر پیش رو دست یابد.  

جهان یکصدا علیه تغییرات اقلیمی

فعالان و دانشجویان سراسر جهان روز جمعه (دیروز) و در آستانه اجلاس جهانی سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی با برگزاری تجمع های اعتراضی تلاش کردند رهبران جهان را برای بکار بستن اقداماتی برای مقابله با تاثیرات تغییرات اقلیمی تحت فشار قرار دهند.

در لندن، شماری از دانشجویان در خارج از پارلمان این کشور از تمداران خواستند در انتخابات سراسری ماه آینده در این کشور بیشترین تاکید را بر مساله تغییرات آب و هوایی داشته باشند.

اعتراض ها از شهر سیدنی استرالیا آغاز شد که آتش سوزی جنگل های این کشور تاکنون بیش از ۵ میلیون نفر را در معرض ابری از دود سمی قرار داده است.

این اعتراض ها بخشی از جنبش جهانی است که گرتا تورنبرگ» فعال نوجوان سوئدی و نامزد جایزه صلح نوبل سال گذشته آغاز کرد.

بیست و پنجمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در روزهای ۱۱ تا ۱۸ آذر به میزبانی مادرید برگزار می شود. قرار بود شیلی میزبان این نشست باشد اما وقوع ناآرامی های اخیر در پایتخت این کشور، میزبانی نشست را در اختیار مادرید قرار داد.

پس از خروج یکجانبه دولت دونالد ترامپ» از پیمان بین المللی آب و هوایی پاریس، نگرانی ها درباره تغییرات اقلیمی سریع و مخرب در نقاط مختلف جهان افزایش یافته است.

به گزارش شبکه خبری یورونیوز، پارلمان اتحادیه اروپا در روزهای باقی مانده تا برگزاری اجلاس بین المللی آب و هوایی مادرید، به بحث و گفت وگو درباره تغییرات اقلیمی نشسته و بدنبال صدور قطعنامه ای در این زمینه است.

سازمان ملل به تازگی هشدار داد که کشورها باید استفاده از گازهای گلخانه ای را به میزان چشمگیری در دهه آینده کاهش دهند و یا با آنچه که بحران آب وهوایی توصیف شده، مواجه خواهند شد.

شبکه خبری انگلیسی زبان  الجزیره قطر در همین زمینه گزارش داد که این اعتراضات در ۲هزار ۳۰۰ شهر  در ۱۵۳ کشور جهان برگزار شده است.

بررسی موردی عدالت آب و هوایی

هشدار درباره تغییرات اقلیمی در آستانه کنفرانس مادرید

نشست کارگروه مذاکراتی بین‌المللی تغیرات آب و هوا برگزار شد

آب ,تغییرات ,هوایی ,سازمان ,ملل ,جهان ,و هوایی ,آب و ,سازمان ملل ,آب وهوایی ,تغییرات اقلیمی ,درباره تغییرات اقلیمی ,انتشار گازهای گلخانه ,کنفرانس تغییرات اقلیمی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها